Isplanirajte nešto zabavno za nedelju veče

Isplanirajte nešto zabavno za nedelju veče

Ovo je veoma bitno jer čak i ako veoma volite svoj posao, normalno je da osetite određenu dozu napetosti pred početak nove nedelje. Ukoliko ne volite svoj posao ovaj deo dana zaista može postati poludepresivan, a vaša uznemirenost može otići predaleko.

Ovi saveti uspešnih ljudi i naučne studije pomoći će vam da ne potrošite uzalud više nijedan vikend.

Često ta dva dana odmora provedete krajnje lenjo i neproduktivno, a ostavite gomilu stvari da vas sačeka u ponedeljak ujutro.

Ove aktivnosti vikendom čine ljude srećnijima, naveo je poznati sajt ‘Success’ i objavio sledeće taktike , piše Kurir.

Verovatno postoje stvari koje niste radili od detinjstva, a koje su bile nerazdvojni deo svakog vašeg vikenda. Dakle, savetuje se da se, ukoliko niste vični u organizovanju sopstvenog rasporeda, uklopite u raspored koji pravite za vaše dete. Dobra ideja je da svi zajedno krenete na određeni kurs jezika, instrumenta ili kreativnu radionicu. Na taj način ćete spojiti više korisnih i lepih stvari.

Koristite jutra

Često subotnja i nedeljna jutra provedemo u sitnim kućnim poslovima, a ovo je, zapravo, najbolji period za samospoznaju i rad na sebi. Može to biti i poseban fizički program – trčanje, meditacija, produžene joga vežbe – sve ono što skraćeno radite tokom radnih dana.

Formirajte porodične rituale

Posvetite bar deo vikenda porodičnim ritualima – neka to bude nedeljni ručak, jutarnji izlet, popodnevna porodična društvena igra. Ti rituali će postati divne uspomene.

Oflajn vreme

Dogovorite se da popodnevni odmor bude vreme kada ugasite sve uređaje oko vas – prvenstveno sredstva komunikacije. Uživajte u vremenu sa dragim osobama ili sami sa sobom u potpunom miru, bez notifikacija i mejlova. Ukoliko odlučite da ovo vreme posvetite spavanju, to će biti odličan, neprekidan san.

Ostavite vremena za istraživanje

Šetnja, trčanje ili vožnja biciklom mogu se pretvoriti u avanturu. Uvek provedite deo vikenda radeći nešto što može doneti nepredvidive situacije, spontane susrete i lepe doživljaje.

2 thoughts on “0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Previous post Šta je toksična pozitivnost i zašto je sasvim normalno ponekad biti negativan
Next post Dan za slatkiše -Voćna Torta sa bananama