Kučevske zimske radosti iz Biblioteke

Biblioteka „Nikola Sikimić – Maksim“ svoj rad zasniva na poštovanju tradicije i trajnih vrednosti, a u skladu sa zahtevima nove generacije korisnika i aktuelnog vremena.

U toku je već uveliko čitanje bajki, jedan zanimljiv novogodišnji program za decu . Bila sam tamo , i verujte set je predivan , prava bajka. Čak je mnogo lepši uživo nego na fotografijama. U prijatnom razgovoru sa zaposlenima shvatila sam koliko je zapravo biblioteka otvorena za saradnju i koliko spontano i slobodno želi da uključi i građane Kučeva u svoj rad. Tako da svako ko želi da učestvuje u ovom programu, ili nekom drugom koje Biblioteka već uveliko radi, može da se uključi i uzme učešće. Slobodno se javite Biblioteci i ponudite im nešto lepo od Vas .

Možete pročitati jednu bajku i posle toga vratiti se u detinjstvo , možete čitati poeziju , prozu ili možda ko zna, učestvovati u nekom od narednih Bibliosalona. Neki naši sugrađani nisu mogli da odole pa su hteli samo da se slikaju u tom ambijentu , naročito deca. Na tu temu Biblioteka“Nikola Sikimić – Maksim“ kaže :

„Klincima se naš set toliko dopao da nas roditelji pitaju da li mogu da se fotografišu na njemu!
Što se nas tiče, sve što najmlađe privuče da dođu u biblioteku – može!
Fotografisanje će biti moguće samo u četvrtak i petak (17. i 18.12), i to prepodne, uz obavezno zakazivanje preko društvenih mreža ili u dogovoru sa zaposlenima.
Molimo vas da se ovoga strogo pridržavate kako bismo ispunili sve epidemiološke mere.“

Čitanje bajki trajaće sve do 30. decembra , a baš 31.decembra će sa decom biti bajkočitači . Budući da trenutna epidemiološka situacija ne ide na ruku nikome pa i nama u Kučevu ,Turistička organizacija je u saradnji sa nastavnicima – bajkočitačima pripremila ovaj program za sam kraj godine. Bajkočitači će biti profesorke Violeta Velimirović , Aleksandra Rakić, Sanela Ankić , a veče će upotpuniti ilustracije slikara Milana Golizića .

Ova godina koja nam odlazi je jedna od najčudnijih, jako teška godina za sve , ali ipak ispratimo je bajkovito , ostavljajući u prošlosti za sobom sve što nije valjalo i zakoračimo u novu 2021. bajkovito.


Budite zdravi, veseli i srećni !


R. Stanković
Foto izvor lična arhiva Biblioteka Kučevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *