27 септембра, 2021

Presskucevo

onlajn

Hitno potrebna pomoć ženi iz Vlasotinca ! Samohranu majku i bolesnu ženu od karcinoma sutra izbacuju iz garaže na ulicu

Danas je na društvenoj mreži fejsbuk osvanuo post sa portala Jugomedia Nemoć nemoćnih: Samohranu majku i bolesnu ženu od karcinoma sutra izbacuju iz garaže na ulicu.
Igrom slučaja ženica je član fb grupe Žene obolele od karcinoma https://www.facebook.com/groups/1931658430395623/ čiji sam i ja član. Sve nas je potresla njena priča, ženi je potrebna hitna pomoć. Za ženu koja se godinama bori sa ovom bolešću ovakve grupe na društvenim mrežama su od velike pomoći i podrške.

Na osnovu pravosnažne i izvršne presude, sutra će izvršitelji iseliti Tatjanu Krstić (43) iz sela Gložane kod Vlasotinca iz njenog privremenog doma – garaže u dvorištu kuće u kojoj je nekada živela sa roditeljima, braćom i sestrama. Borba za opstanak u tom, kiši i vetru izloženom, domu trajala je nekoliko godina, paralelno sa njenom borbom sa karcinom. Prvu bitku je izgubila, druga još traje. Piše Jugmedia.

Ovo nije prvi put da su pisali o Tatjani Krstić . Detalje o celom slučaju možete pročitati ovde https://jugmedia.rs/sudbine-zenu-s-visestrukim-karcinomom-isteruju-i-iz-porodicne-garaze/

Krstićeva nema drugi dom jer živi od socijalne pomoći i od onoga što njen sin sezonski zaradi. Ona kaže

“Ne znam gde ću, svi su mi okrenuli leđa, pa se pri kraju suđenja i moj advokat krio od mene. Ući ću u seoski dom kulture za početak, a ako me i odatle izbace, zaista ću živeti na ulici”, priča i plače ova žena.

O muci Tatjane Krstić Jugmedia je pisala prošle godine, nakon čega je, tvrdi, dobila batine od rođaka zbog čega ga je tužila tako da je ova žena i žrtva nasilja. Zato apelujem na sva Udruženja za pomoć i podršku obolelima od karcinoma, i svim sigurnim kućama koliko ste u mogućnosti da pomognete ovoj ženi .

Poseban apel Udruženju Biser iz Niša

BISER – Društvo Žena Sa Rakom Dojke NIŠ

predsednik: Mirjana Stanković


Foto izvor Jugmedia