Iz gradske biblioteke Kučevo pozajmljen paket od 50 naslova za sve uzraste školskoj biblioteci „Živka i Milan Raičković“ u Neresnici


Osim osnovne delatnosti Biblioteke Nikola Sikimić – Maksim iz Kučeva da čuva i izdaje knjige korisnicima, ona i na druge načine učestvuje u kulturnom životu Opštine Kučevo: organizuje književne večeri, promocije knjiga, kao i specijalne tematske autorske projekte, tako da je Biblioteka postala jedan od najvažnijih nosilaca kulture u Kučevu.

Posebno se istače projekat BiblioSalon, koji je zamišljen kao serija razgovora u biblioteci, i to na različite teme iz oblasti umetnosti, ali i drugih društveno važnih tema.

Jovana Dišić, v.d. direktorka gradske biblioteke ,
Nastavnica engleskog jezika Violeta Velimirović i Nastavnica srpskog jezika Maja Pantić


Već neko vreme Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ poručuje – ako ne može čitalac knjizi, onda će knjiga čitaocu. Tako je došlo do dogovora sa Osnovnom školom „Ugrin Branković“ da se školskoj biblioteci „Živka i Milan Raičković“ u Neresnici pozajmi deo dečjeg fonda. Učenici iz Neresnice vole da čitaju, pa su im iz gradske biblioteke pripremili paket od 50 naslova, i to za sve uzraste. Mlađi razredi su se posebno obradovali stripovima, a stariji romanima.

Jovana Dišić, v.d. direktorka gradske biblioteke ,
Nastavnica engleskog jezika Violeta Velimirović i Nastavnica srpskog jezika Maja Pantić

„Školska biblioteka u Neresnici je vrlo lepo sređena i sasvim solidno opremljena, ali kada neko voli da čita, uvek mu je potrebno još knjiga. Gde god postoje čitaoci, mi ćemo naći način da knjige dođu do njih, naročito ako su u pitanju naši najmlađi sugrađani“, rekla je Jovana Dišić, v.d. direktora gradske biblioteke.

„U dogovoru sa nastavnicom srpskog jezika Majom Pantić, koja vrlo uspešno vodi biblioteku i neguje kulturu čitanja u svojoj školi, pozajmili smo knjige koje su učenici tražili, a bibliotekari su dodali i neke naslove prema svom iskustvu i osećaju.

Nastavnica engleskog jezika Violeta Velimirović, koja je takođe dala podršku našoj putujućoj biblioteci, spremna je da organizuje slične akcije i u centralnoj školi, kao i u ostalim školama Opštine Kučevo. Naša biblioteka će uvek dati sve od sebe da zadovolji potrebe korisnika, makar to bio i jedan jedini učenik. Na sreću, ima ih mnogo, mnogo više“, zaključuje Jovana Dišić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *