Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ Obeležila Međunarodni dan dečje književnosti

U svetu se od 1967. godine 2. aprila proslavlja Međunarodni dan dečje knjige. Na taj dan je 1805. rođen Hans Kristijan Andersen, danski književnik i proslavljeni pisac za decu, autor „Male sirene“, „Ružnog pačeta“, „Snežne kraljice“, „Carevog novog odela“…
Međunarodni dan dečje književnosti se proslavlja sa ciljem da se promoviše dečja književnost i čitanje, kao i da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca.

Aktivnosti koje se najčešće preduzimaju prilikom obeležavanja Svetskog dana dečje knjige su takmičenja pisaca, proglašenja nagrađenih autora dečje književnosti i ilustratora, kao i druženja u školama i bibliotekama sa piscima dečje književnosti.

Ove godine je Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ ovaj datum obeležila uz podršku Centra za kulturu „Dragan Kecman“, kao i nastavnika i učitelja Osnovne škole „Ugrin Branković“.

Na platou ispred Centra za kulturu bibliotekari su napravili pravu malu biblioteku i uslužni centar za besplatno učlanjenje svih korisnika mlađih od 18 godina.

Novi članovi su zatim mogli da posećivali prostorije Biblioteke i birali knjige za čitanje.
Biblioteka je bogatija za veliki broj najvrednijih članova.


Srećan vam Međunarodni dan dečje knjige!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *