26 септембра, 2021

Presskucevo

onlajn

Gurmanska musaka

Piletina, pančeta, mocarela i na kraju karamelizovani crni luk ostavljaju bez daha i najveće gurmane.

Sastojci:

500 g pilećeg filea
150 g mocarele
50 g kačkavalja
150 g šunke ili pančete
1 glavica luka
1 čen belog luka

Priprema:
Isecite file na što tanje šnite, izlupajte čekićem i začinite. Zatim u namašćeni pleh za hleb poređajte file da prekrije dno (ukrojite komade ako treba). Preko toga poređajte naseckanu šunku ili pančetu. Isecite mocarelu na tanke šnite i prekrijte šunku. Dodajte sitno naseckani beli luk i začinite po želji (prešun, paprika, biber…). Preko svega toga naseckajte ili narendajte kačkavalj. Poređajte ostatak filea, pa preko toga i šnite šunke i dobro ispritiskajte rukama. Odozgo stavite kolutove crnog luka. Pecite u rerni na 200°C barem 30 minuta i nadgledajte da ne zagori. Ako treba neka se peče i duže od 30 minuta. Povremeno prelivajte sirom koji se rastopio u posudi.

Po receptu Bojana Babića.
Foto: Bojan Babić