26 септембра, 2021

Presskucevo

onlajn

Ovih dana u Kučevu …

Život u Kučevu se polako vraća u normalne tokove imajući u vidu borbu sa korona virusom i to da ćemo za vikend imati lepo i toplo vreme, Gradski trg, šetališta i trotoari su puni građana, koji koriste svaku priliku kako bi izašli iz svojih domova. Neki redovno idu u šetnju, drugi u nabavku a mnogi od njih idu na posao.

Ono što opšta slika govori jeste da se građani uglavnom pridržavaju propisanih mera, u prodavnicama i ostalim objektima nose maske i rukavice, koriste dezo berijere pred vratima radnji. Uočljivi su redovi uglavnom ispred banaka, obzirom da je ograničen broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti u zatvorenom prostoru.


Radovi na uređenju porte hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Kučevu odvijaju se u predviđenim rokovima. Kako kaže zvanićni portal e.kucevo., a i sami se možete uveriti da crkvena porta dobija sasvim nov izgled kakav nismo imali i bilo je krajnje vreme da se sredi. Betoniran je prostor na kome će se izgraditi dečije igralište. Ograda prema ulici Svetog Save je postavljena, i prelepa je. Deo zasada ( japanske trešnje, ginko biloba, crveni hrast) je već posađen, preostali deo različitih vrsta zimzelenog i listopadnog drveća će se zasaditi u skladu sa planiranom realizacijom kompletnog projekta.

Da se život polako vraća u normalu kako popuštaju epidemiološke mere, turistički radnici naše opštine imaju sve više posla. Vikendima imamo posete našim pećinama, vrhu Štubej i Etno kući „Katarina“ sve češće dolaze grupe turista. Kad smo već kod turizma , radnici Turističke organizacije „Kučevo“ i JKP-a su, zajedničkim snagama, radili na uređenju pristupnih puteva pećini Ravništarka. Adekvatnom mehanizacijom, uklanjano je rastinje koje je ometalo prolaz modernim, spratnim autobusima.Turistička organizacija „Kučevo“ je takođe organizovala akciju sređivanja vidikovca „Jelena stena“. Pokošena je trava, posađeno cveće, stolovi i klupe ofarbani i sakupljeno smeće.

Uređenje pristupnih puteva pećini Ravništarka
Vidikovac Kučevo
Turistički radnici na Vidikovcu

Na svojoj FB stranici su ljubazno uputili apel ;Molimo sugrađane i turiste da se ponašaju odgovorno i vode računa o životnoj sredini kako bi vidikovac bio čistije i lepše mesto za uživanje; .

Takođe se pridružujem ovom apelu i predlažem svima da kad god mogu posete pećinu Ravništarku. Posete su moguće svakim danom u terminima od 11:00; 13:00; 15:00; 17:00 časova, uz obaveznu prethodnu najavu ukoliko se radi o grupi preko 20 osoba.

Kompleks„Ravništarka“

Kompleks „Ravništarka“ otvoren je svakog dana od 10 00 do 18 00 časova.Cena ulaznice:

Individualne posete: 250 dinara po osobi

Grupne posete: 200 dinara po osobi (više od 10 osoba)

Kontakt telefon: 012/ 853 – 043 ili 063 / 686 – 488

Takođe nepropustite posetu ribnjaku u Bukovskoj. Ribnjak Suva reka je udaljen samo 7km od Kučeva

Ribnjak Suva reka
Ribnjak Suva reka

Kontakt: 012/670 523

063/8398 121

A u glavnom holu Centra za kulturu „Dragan Kecman“ Kučevo uveliko se radi , trenutno radovi na rekonsrukciji i uređenju. Kada budu završeni, sredinom iduće nedelje, ovaj prostor će umati multimedijalnu funkciju, a posebno će biti prilagođen za likovne izložbe.

Dela govore sama za sebe, više od bilo kojih reči.Vidimo se na otvaranju izložbe crteža Ane Cvejić, poručuju radnici Centra za kulturu „Dragan Kecman“ .U Velikoj sali Centra za kulturu „Dragan Kecman“ održano je 9. zasedanje Skupštine opštine Kučevo u ovom sazivu. Pre početka rada, minutom ćutanja odata je pošta preminulom Đorđu Marjanoviću. Nakon dopuna, odbornici su raspravljali o ukupno 17 tačaka dnevnog reda. Među najznačajnijim su, svakako, usvajanje rebalansa budžeta ( prihodna i rashodna strana su smanjene za po 3 miliona) za 2021., završnog računa za 2020. i imenovanje Jovane Dišić za direktorku biblioteke(koja je u prethodnom mandatu bila vršilac dužnosti). Tako da je gradska Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ dobila svog direktora.

9. zasedanje Skupštine opštine Kučevo

Svakako ljudi treba da nastave da rade sve što je realno korisno – održavanje distance, vođenje računa o svim merama, pranje ruku i slično – ali i da počnemo da se vraćamo aktivnostima koje su nam važne i ispunjavamo potrebe koje su nam u prethodnom periodu nedostajale. Tako da pred nama je vikend i lepo vreme koje treba iskoristiti kako bi se opustili , vratili sami sebi i uživali u ovom proleću.

Izvor :
fotografije TO Kučevo , portal e.kucevo