26 септембра, 2021

Presskucevo

onlajn

U rezidenciji Ambasade SAD na Dedinju izložene rukotvorine žena i organizacija iz Srbije

U rezidenciji američkog ambasadora 02.06.2021. održana je izložba „Slavimo žene i nasleđe“ pod pokroviteljstvom supruge ambasadora SAD u Srbiji, gđe En Godfri.

Na izložbi su prikazane rukotvorine članica Etno mreže, zanatskih udruženja, zadruga i preduzetničkih radnji iz svih krajeva Srbije.Veliku pažnju svih prisutnih izazvala je i postavka radova Kluba žena UG „Entuzijasti“ iz Kučeva. Ovaj događaj privukao je veliku pažnju diplomatskog kora, ( preko 50 ambasada), predstavnika najviših državnih funkcija između ostalih prisustvovale su i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ministarka Tatjana Matić, gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojčić , supruga predsednika Srbije Tamare Vučić kao i mnoge druge ličnosti iz javnog i kulturnog života .

Posetioci su mogli da pogledaju ostvarenja članica „Etno mreže“, zanatskih udruženja, zadruga i preduzetničkih radnji iz svih krajeva naše zemlje. Postavka je predstavljala tehnike i motive prepoznatljive za regionalne celine, odnosno Vojvodinu, centralnu, istočnu i južnu Srbiju.

Izložba je privukla veliku pažnju medija i šire javnosti. Postavka predstavlja tehnike i motive prepoznatljive za regionalne celine – Vojvodina, centralna, istočna i južna SrbijaPoruka izložbe je da moramo svi zajedno da ulažemo više napora u očuvanju kulturnog nasleđa Srbije i unapređenje položaja žena.

Ambasador Entoni Godfri istakao je da su dve zemlje bile saveznice u oba svetska rata, kao i da nas povezuju velike istorijske ličnosti.

– Uzbudljivo je videti da se srdačne veze nastavljaju i danas – istakao je Godfri.