Ovo jelo može biti odličan prilog uz ručak, ili posluženje. Priprema se lako i brzo.

Sastojci: 2 glavice crnog luka, 1 jaje, mleko, ulje, kukuruzno brašno (može i obično), prezle (mogu mrvice od hleba, a može i mleveni kornfleks), so, biber

Očistiti dve glavice crnog luka i iseći na kolutove debljine 5 – 7mm i razdvojte ih.

Posoliti, pobiberiti, može se dodati i malo chili praha, kako bi tek malo ljutnuli.

Ostaviti da odstoje dok se ulje za prženje zagreje i vi pripremite brašno, u jednu činiju razmutite jaje, malo posolite i uspite bibera ili čili praha i dodajte nekoliko kašika mleka (5), a možete i odokativno, a u drugu posudu idu prezle (neka od gore navedenih kombinacija).

Odstajali luk prebacite u jednu veću posudu pa ga pospite  brašnom. Drmajte činiju levo i desno, pa vrtite u krug da brašno prodje sa svih strana luka. Na ovaj način ćete lakše sav luk uvaljati u brašno nego jedan po jedan kolut.

Uzeti zatim na viljušku nekoliko kolutova pa ih ubaciti u jaja, i viljuskom ih uvaljati, opet ih nabaciti na viljušku, malo ocediti pa ubaciti u mrvice.

Prodrmati činiju da prezla prodje svuda pa spustiti u zagrejano ulje. Pazite samo da ne bude prejaka vatra jer ce tada brzo da pocrne a neće biti pečeni, a opet nemojte ni previše smanjiti jer će se onda “napiti” ulja..

Pečene i rumene kolutove luka vaditi na ubrus da se ocede pa poslužiti.

Prijatno.

Izvor: domacirecepti.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may also like