Porodice koje su zbog ratova devedestih morale da pobegnu iz BiH i Hrvatske, konačno  rešile svoje stanbeno pitanje

Porodice koje su zbog ratova devedestih morale da pobegnu iz BiH i Hrvatske, konačno rešile svoje stanbeno pitanje

Šest porodica koje su zbog ratova devedestih morale da pobegnu iz BiH i Hrvatske, konačno su rešile svoje stanbeno pitanje. Kučevo se može pohvaliti da danas više nema nezbrinutih lica koja su morala da napuste svoje domove na teritoriji nekdašnje SFRJ.

Nenad Mikić, zamenik predsednika opštine Kučevo

Nakon sečenja crvene vrpce, prilikom svečanosti prisutnima su se obratili Nenad Mikić, zamenik predsednika opštine Kučevo, Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, Račić Stana, korisnik i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije . U kulturno-umetničkom delu svečanosti nastupio je Folklorni ansambl.

Ovi stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog projekta, zajedničkog višegodišnjeg programa Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Mađarske, Rumunije, Češke, i Slovačke. Fondom Regionalnog stambenog programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Izvor e.kucevo
foto izvor tv branicevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Previous post Hajde da učimo nemački jezik iz potrebe ili ljubavi sve jedno!
Next post Gradska Biblioteka u Kučevu pokreće Projekat pod nazivom „MAKSIM“