Svečano i po tradiciji obeležen 08. jul Dan Opštine Kučevo

Kučevljani su proslavili Dan Opštine po tradiciji. Priređena je radna i svečana skupštinska sednica. Na dnevnom redu 10 radne redovne sednice bilo je ukupno 21 tačka. Na samom početku sednice izvršena je verifikacija mandata odborniku Vojčetu Milenkoviću iz Radenke a potom donete odluke o pribavljanju i otuđenju pojedinih nepokretnosti  neposrednom pogodbom, data saglasnost na upotrebu imena Kučevo za radio stanicu „RTV Kučevo“ i pristupanju izradi plana detaljne regulacije područja vetroelektrane “Rakova bara” na teritoriji opštine Kučevo i usvojena odluka o dodeli opštinskih priznanja u opštini Kučevo u 2021.godini. Nikola Jović je razrešen dužnosti v.d. direktoa Turističke organizacije „Kučevo“ a za novog vršioca imenovan  je Aleksandar Ilić .

Radna sednica SO Kučevo

U setu tačaka koje su se odnosile na rad JKP „Kučevo“Slaviša Marijoković je imenovan za direktora JKP „Kučevo“ ( do sada bio vršilac dužnosti), usvojena je dopuna   cenovnika ovog preduzeća, odbornici su upoznati sa Izveštajem o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja za I kvartal 2021. godine, Javnog komunalnog preduzeća „Kučevo“ Kučevo i Darijan Drikić imenovan za novog predsednika  Nadzornog odbora JKP „Kučevo“. Vlku Vladimir  je imenovan za poverenika Saveta Mesne zajednice Srpce, dok je umesto Nikole Miloradovića za novog člana člana Komisije za dodelu sredstava radi realizacije programa Lokalnog ekonomskog razvoja izabran Dragan Milosavljević.

Nakon redovne radne, održana je svečana skupštinska sednica Prvi se obratio predsednik SO Kučevo , Branko M. Kecman i nakon njegovog obraćanja prisutnima i prikazivanja filma o onome što je urađeno od 17. avgusta do sada, prisutnima se obratio prvi čovek Opštine Kučevo dr Ivan Rajičić nakon čega je uručio Plakete i zahvalnice, najzaslužnijim u proteklom periodu kao poseban vid društvenog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaranja i rada od značaja za kučevačku lokalnu samoupravu.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је Screenshotpresskucevo-1-945x708.jpg
predsednik SO Kučevo , Branko M. Kecman


Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је Screenshot-dr-Ivan-1-946x708.jpg
Predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajičić

Povodom 08. jula, Dana opštine Kučevo, u Velikoj sali Centra za kulturu „Dragan Kecman“ prisustvovao veliki broj visokih zvanica, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete i tehnološkog razvoja Branka Ružića, državni sekretar u ministarstvu prosvete i tehnološkog razvoja   gradonačelnici Požarevca Saša Pavlović i Smedereva Jovan Beč, predsednici opština Petrovac Duško Nedinić i Žabara Jovana Lukića, predstavnici lokalnih samouprava Malog Crnić, Despotovca, Žagubice i bratske opštine  Vrnjačka Banja, mnoge ličnosti iz javnog, kulturnog, privrednog i političkog života Srbije, odbornici SO, predsednici Mesnih zajednica sa teritorije opštine Kučevo, nosioci najviših funkcija naše lokalne samouprave u prethodnim vremenima, predstavnici penzionera, , različitih udruženja i nevladinih organizacija potom  sveštenstva koje svoju dužnost vrši na teritoriji naše opštine, direktori škola i javnih ustanova i mnogi drugi.

Prisutni domaćini i gosti

Ove godine nagrađeni su :

 1. KUD „Štule“ Voluja – za doprinos u očuvanju kulturnog nasleđa;
 2. Zlatan Zabukovec – za doprinos razvoju kulture;
 3. Jelena Gojković – za izuzetne sportske rezultate;
 4. Dom zdravlja „Kučevo“ – za izuzetan doprinos u borbi protiv Covid-a19;
 5. Centaru za socijalni rad za opštinu Kučevo sa ustanovom za odrasla i starija lica „Kučevo“ – za izuzetan doprinos u borbi protiv Covid-a16.
 6. Dejan Jovanović – za razvoj privatnog preduzetništva 7.
 7. Boban Đuroviću– za doprinos razvoju turizma opštine Kučevo 8.
 8. Igor Sekulić – za doprinos razvoju opštine Kučevo;9.
 9. Bojan Kekić – za doprinos razvoju opštine Kučevo:
 10. Dragan Stevanović – za doprinos razvoju privrede opštine Kučevo 11.
 11. Branko Ružić – za doprinos razvoju opštine Kučevo

Prilikom dodele, pročitano je pismo državnog sekretara u misistartsvu privrede Dragana Stevanovića, koji zbog obaveza nije mogao da prisustvuje sednici.

U ime nagrađenih govorio je ministar prosvete Branko Ružić.

ministar prosvete Branko Ružić

U kulturno umetničkom programu  nastupio je Hor OŠ „Ugrin Branković“ iz Kučeva sa pesmom „Grade moj“, duet Nevena Milić i Ivana Milovanović otpevao je pesmu „Zora zori, petli poje“, KUD „Voluja“ izveo je Igru na štulama a ansambl muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca-Odeljenje u Kučevu splet narodnih pesama.

Ovaj dan se slavi u spomen na 8. jul 1882. godine kada kralj Milan Prvi Obrenović donosi Ukaz da se selo Gornja Kruševica, sedište u srezu Zviškom – okruga Požarevačkog, proglasi varošicom, i da se to mesto od tada zove ponovo Kučevo kao nekada. 

Izvor portal e.kucevo

You Might Also Like

Leave a Reply