Biblioteka „Nikola Sikimić-Maksim“ iz Kučeva na početku još jedne plodotvorne saradnje

Danas je gradska Biblioteka „Nikola Sikimić-Maksim“ imala jednu posebnu isporuku! Bojan Grujić iz Škole kreativnih veština iz Jagodine lično je zaposlenima isporučio opremu koju je Biblioteka kupila za potrebe realizacije projekta Ministarstva kulture i informisanja, pod nazivom Digitalizacija publikacija objavljenih u Opštini Kučevo od posebnog značaja za lokalnu zajednicu!
Istovremeno, gospodin Bojan Grujić je zaposlenima u ustanovi održao obuku za korišćenje opreme sa kojom će realizovati ne samo ovaj projekat, već mnoge potonje.

Škola kreativnih veština se bavi uvođenjem novih tehnologija u naš školski sistem, stručnim usavršavanjem nastavnika i holističkim pristupom u radu sa decom i odraslima. Sačinjava ih Tim od velikog broja saradnika, koji su lideri u svojim oblastima, ali prvenstveno onih koji vole svoj posao i rad sa decom i odraslima. Okupljeni su oko ideje da svojom posvećenošću i kreativnim pristupom, mogu doprineti unapređivanju kvaliteta neformalnog obrazovanja u Srbiji.

Inače, neformalno obrazovanje je danas u Srbiji neopravdano marginalizovano. Kada su u pitanju reforme obrazovnog sistema, država se posvetila samo reformi formalnog obrazovanja, dok je neformalno obrazovanje i celoživotno učenje u potpunosti zanemareno.

Želimo da kroz naše obuke damo priliku svakom polazniku da stekne ona znanja i veštine koje su mu tokom formalnog obrazovanja bile nedostupne ili ga se nisu direktno ticale, a danas su potrebe i izazovi savremene nastavne prakse.

Pogledajte video


Direktorka Biblioteke, „Nikola Sikimič – Maksim“ , Jovana Dišič je ovom prilikom rekla :„Zahvaljujemo se gospodinu Grujiću i Školi kreativnih veština na pomoći prilikom odabira uređaja prema našim potrebama, kao i trudu da nam prilagodi opremu za što lakše korišćenje.
Ipak, ovo nije kraj, već početak jedne nove saradnje sa sjajnim ljudima!“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *