U četvrtak promocija knjige dr Jelene Anđelković Grašar – Femina Antica Balcanica

Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ organizuje promociju knjige dr Jelene Anđelković Grašar – Femina Antica Balcanica.
Zbog velikog interesovanja za događaj, promocija neće biti održana u prostorijama biblioteke, već u skupštinskoj sali Opštine Kučevo, u 19:30.
Učestvuju:
Dr Jelena Anđelković Grašar, autorka
Bojana Ćebić, urednica knjige i glavna i odgovorna urednica izdavačke kuće Evoluta
Moderator: Jovana Dišić


Dr Jelena Anđelković Grašar zaposlena je u Arheološkom institutu od 2011. godine, od 2017. u zvanju naučni saradnik. Doktorirala je na odseku Istorija umetnosti na Filozofskom fakultetu sa tezom pod nazivom: Slika žene u vizuelnoj kulturi rene Vizantije na prostoru centralnog Balkana. Istraživanja dr Anđelković Grašar obuhvataju vizuelnu kulturu antike, kasne antike i rane Vizantije, žensku istoriju, rodne studije, kao i prezentaciju, interpretaciju i popularizaciju kulturnog nasleđa.
Član je redakcija časopisa Starinar i posebnih izdanja Arheološkog instituta kao sekretar redakcije. Rukovodilac je dva EU projekta iz programa Erasmus+.


Učestvovala je u organizaciji dve naučne konferencije održane na Viminacijumu.
Svoje referate je izlagala na više od 25 međunarodnih naučnih konferencija. Do sada je objavila 40 naučnih radova na srpskom ili engleskom jeziku, kao autor ili ko-autor i dva prikaza. Urednica je dve monografije, u kojima je ujedno autor poglavlja, a takođe je autorka/ko-autorka dve monografije. Deo je multidisciplinarnog viminacijumskog tima koji je između ostalog učestvovao u nastajanju i razvoju Arheološkog parka Viminacijum, kao i internacionalne izložbe Itinerarium Romanum Serbiae and Viminacium.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *