Šta će se čitati u prvom broju časopisa „Maksim“?

Kako je osnovna svrha Biblioteke da služi svojim korisnicima, da bude centar okupljanja zajednice, Gradska Biblioteka Nikola Sikimić – Maksim u Kučevu je rešila da za nas pokrene Projekat pod nazivom „Maksim“ radi obnavljanja aktivnog književnog života u Biblioteci.

Projekat je otvoren za sve ljubitelje pisane reči, bez obzira da li je već neko pisao ili ne, obljavljivao ili ne , svako ko bi voleo da piše, ali ne zna kako da počne.

Kučevo je bogato zavičajnim pesnicima , piscima što pokazuje i zavičajna bibliotečka kolekcija.

Zoran Živković (1948) srpski pisac, književni teoretičar i prevodilac , biće predstavljen već u prvom broju časopisa Maksim Intervjuom koji je uradio urednik Mladen Milosavljević.
Jedan je od najprevođenijih srpskih književnika.
Prozne knjige Zorana Živkovića su višestruko nagrađivane u zemlji i svetu, pa je tako i dobitnik Svetske nagrade za fantastiku 2003. godine, u kategoriji novele, i to za knjigu pod nazivom „Biblioteka“.

Direktorka Biblioteke Jovana Dišić je odmah objavila divnu vest , da se kod našeg urednika Mladena Milosavljevića gotovo odmah rodila ideja da za prvi broj „Maksima“, koji izdaje jedna biblioteka, treba uraditi intervju sa ovim velikanom srpske književnosti. Na našu sreću, Zoran Živković je na ovaj poziv pristao!
Intervju ćete čitati u prvom broju časopisa „Maksim“ (razgovor vodio Mladen Milosavljević).
Foto izvor lična arhiva Biblioteke „Nikola Sikimić – Maksim“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *