Aktuelno Kultura

Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ Obeležila Međunarodni dan dečje književnosti

U svetu se od 1967. godine 2. aprila proslavlja Međunarodni dan dečje knjige. Na taj dan je 1805. rođen Hans Kristijan Andersen, danski književnik i proslavljeni pisac za decu, autor „Male sirene“, „Ružnog pačeta“, „Snežne kraljice“, „Carevog novog odela“…
Međunarodni dan dečje književnosti se proslavlja sa ciljem da se promoviše dečja književnost i čitanje, kao i da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca.

Aktivnosti koje se najčešće preduzimaju prilikom obeležavanja Svetskog dana dečje knjige su takmičenja pisaca, proglašenja nagrađenih autora dečje književnosti i ilustratora, kao i druženja u školama i bibliotekama sa piscima dečje književnosti.

Ove godine je Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ ovaj datum obeležila uz podršku Centra za kulturu „Dragan Kecman“, kao i nastavnika i učitelja Osnovne škole „Ugrin Branković“.

Na platou ispred Centra za kulturu bibliotekari su napravili pravu malu biblioteku i uslužni centar za besplatno učlanjenje svih korisnika mlađih od 18 godina.

Novi članovi su zatim mogli da posećivali prostorije Biblioteke i birali knjige za čitanje.
Biblioteka je bogatija za veliki broj najvrednijih članova.


Srećan vam Međunarodni dan dečje knjige!

presskucevo

Radmila Stanković je poznata kao intelektualni nomad, istraživač umetnosti, koja kao potpuno samostalni pesnik i autor pomaže mladim talentma u afirmisanju.

Bavi se različitim projektima , najvažniji od njih je trenutno rad sa autorskim pravom za svoj grad Kučevo, gde prati kulturna, društvena i ostala dešavanja za lokalne vesti i za druge. Otud potreba za pisanjem sajta gde je emocija gotovo uvek i motivacija .

Recommended Articles

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Follow Me!