Aktuelno interblog

Pokrenuta inicijativa o izvođenju murala sa likom Filipa Nikolića najpopularnijeg Srbina u Francuskoj

Preminuo je u snu, u svojoj 35-oj godini. Za sobom je ostavio ćerku Sašu iz braka sa Francuskinjom Valeri Burdan. Nekoliko godina pre smrti boravio je u Srbiji. Filip je, pored Tošeta Proeskog, najpoznatiji Vlah u popularnoj kulturi.

Filip Nikolić (01.09.1974 — 16.09.2009), bio je francuski pop muzičar i glumac vlaško-srpskog porekla. Njegovi roditelji, Nikodije i Sladenka, u Francusku su došli 1967. godine. Filipova majka je iz sela Vuković kraj Rabrova. Rođen je 1974. godine, na pariskoj periferiji Sent Uan.
Kao dečak je bio uspešan gimnastičar, voleo da peva i delio uobičajenu sudbinu dece naših doseljenika, sve do 1996. godine, kada je sa svojim prijateljima FRANK DELAY i Adel Kachermi odlučio da formira grupu “Tu bi fri“ (2 Be 3), koja je promenila francuski muzički pejzaž.

Udruženje građana „Jedinstvo Vlaha Srbije“ iz Kučeva pokrenulo je inicijativu o izvođenju murala sa likom Filipa Nikolića

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је FB_IMG_1615021482455.jpg
Filip Nikolić francuski pop muzičar i glumac vlaško-srpskog porekla

Za tili čas su prodali pet miliona albuma, ušli na sve TV i radijske stanice, punili najveće hale po Francuskoj i širom Evrope. Napravljena je TV serija Biti slobodan (2Be3) 1997. godine i strip s njihovim imenima, a voštane figure su im ušle u čuveni muzej „Greven“, a njegova voštana figura je našla mesto i u muzeju Madame Tussauds London. Devojke su prosto ludele za privlačnim vođom grupe. U jeku slave, dobijao je stotine pisama obožavateljki dnevno.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је FB_IMG_1614985464366.jpg
Filip Nikolić


Početkom 2000-ih sa grupom je boravio u Srbiji, u okviru turneje po Evropi. Nakon raspada grupe, Filip Nikolić se zatim preorijentisao na glumu. Bio je i u Holivudu, gde je snimio film s Dennis Rodmanom (Simon Sez), dok je u Francuskoj glumio u poznatoj detektivskoj seriji “Navaro“ ( Fan club officiel série Navarro et de Brigade Navarro). Sa Tihomirom Stanićem je kao dečak glumio u domaćem TV filmu „Kraj partije“, zatim u srpsko-francuskom filmu „Put za obećanu zemlju“. Boravio je i u Srbiji gde je snimio nekoliko TV reklama i muzičkih spotova. 2003. godine je proglašen za najseksipilnijeg muškarca u Francuskoj. Poslednjih godina često je nastupao i u pozorištu. Pred kraj života je odlučio da se ponovo vrati muzici i pripremao je prvi solo album i planirao da napiše knjigu o svojoj karijeri.


Dragan Despot Đorđević

presskucevo

Radmila Stanković je poznata kao intelektualni nomad, istraživač umetnosti, koja kao potpuno samostalni pesnik i autor pomaže mladim talentma u afirmisanju.

Bavi se različitim projektima , najvažniji od njih je trenutno rad sa autorskim pravom za svoj grad Kučevo, gde prati kulturna, društvena i ostala dešavanja za lokalne vesti i za druge. Otud potreba za pisanjem sajta gde je emocija gotovo uvek i motivacija .

Recommended Articles

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Follow Me!