O sajtu

O sajtu

Glavni elementi ovog sajta su emocija i motivacija sa mojom željom da prenesem informaciju široj publici o umetničkim vrednostima pisane reči i drugih umetnosti. Prvo prepoznam i izdvojim emociju koja motiviše kako moje sagovornike , tako i čitaoce. Ovaj sajt je fokusiran na emociju kao motivaciju u okviru kulture, umetnosti i životnog stila.

Želja za napretkom i obrazovanjem kod mladih ljudi je uvek prisutna i veoma izražena. Govorim iz ličnog iskustva sa mladim i talentovanim ljudima. Ako nemate zadovoljene egzistencijalne potrebe, teško je stvoriti potrebu za kulturom. Potreban nam je opšti boljitak, a on nije samo ekonomski, već i simbolično emocionalni.

O Autoru

Radmila Stanković je rođena u Požarevcu 1969.godine. Sećanja iz  njenog ranog detinjstva, kao i okruženje u kome je živela ,motivisali su je  da razvije veštine u pisanju i radi na svom talentu .

Radmila Stanković
Violeta Ilić, Radmila Stanković, Ivana Stanković promocija knjige

Do sada je objavila knjigu pesama “ Mudroljubljenija , “ u 2 izdanja, izdavač je Udruženje Pisaca Poeta iz Beograda  i knjigu poezije „Duša uzdaha“ u izdanju Centra za Kulturu Kučevo.

Neke od njenih pesama su objavljene u godišnjim almanasima,  i to almanah „Osluškivanja “  KK Jesenjin , almanah „Beskrajni plavi krug” KK Crnjanski, “Garavi sokak” i drugi  . Učesnik je festivala „Ramski sutoni “ i još mnogih drugih.
Njena poezija je predstavljena na prostoru bivše Jugoslavije, Republike Srpske , Makedonije i Bosne .

Radmila je takođe dobila priznanja i pohvale  Ahlepin izdavaštva iz Manile , država Filipini , kao priznanje za njeno majstorstvo u poeziji sa objavljenim pesmama u  knjizi poezije svetske klase : “ Opčinjeni“ . 2018 Godine u junu mesecu, njene pesme su objavljene i u Antologiji „Light of Hope“I i „Light of Hope“II na engleskom jeziku u izdanju Axlepin publising. 

Uporedo recezent i bloger . Takođe je poznata kao intelektualni nomad, istraživač umetnosti, koja kao potpuno samostalni  pesnik i autor pomaže mladim talentma u afirmisanju. Radmila Stanković je jedna od osnivača i pokretača Književnog kluba u Kučevu, “Stevan Raičković” sa ciljem  okupljanja mladih talenata i ljubitelja pisane reči .

Bavi se različitim projektima ,  najvažniji od njih je trenutno rad sa autorskim pravom za svoj  grad Kučevo, gde prati  kulturna, društvena i ostala dešavanja za lokalne vesti. Učesnik je mnogih festivala poezije. Takođe je jedan od autora u trećem delu “Čuvara zlatnog runa”.

Radmila Staković je član Udruženja pisaca Poeta iz Beograda, član  kluba Crnjanski iz Bijeljine . Ima titulu elitnog poete u Axlepin izdavaštvu.
Trenutno živi i radi u Kučevu , u Istočnoj Srbiji .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *